Retete cu Germeni

Cum sa obtii rasadurile tale de rosii in doar 5 pasi simpli
March 29, 2017

Germenii reprezinta un aliment proaspat, care poate fi consumat crud, in general in salate sau sandwich-uri ori pot fi zdobiti si transformati in shake-uri.

Cel mai indicat mod pentru prepararea acestora sunt robotii cu functia smoothies (stoarcere in impulsuri).

Germenii care pot fi consumati in stare cruda sunt germenii de usturoi, marar, lucerna, sfecla rosie, brocoli, morcovi, ridiche, naut, creson, lucerna, floarea soarelui, grau, in, mei, orz, secara, mustar.

Germenii care nu pot fi consumati in stare cruda sunt cei de mazare si hrisca.

In acest articol vei gasi 3 retete simple si gustoase, in care se folosesc germeni din seminte.

Salata de sfecla roșie cu germeni de sfecla rosie si de mustar

Ingrediente

– 300g de sfecla rosie coapta in cuptor

– 50 g germeni de sfecla rosie

– 50 g germeni de lucerna

– 10 g germeni de mustar

– un praf de sare

– 3 linguri otet balsamic sau zeama de la o lamaie, proaspat stoarsa

– 3 linguri ulei de masline extravirgin

Preparare

Sfecla rosie se feliaza si se pune intr-un castron de ceramica. Se pun germenii de sfecla rosie, de lucerna si de mustar si apoi sarea, otetul si uleiul. Se amesteca usor. Poate fi consumata ca atare sau ca garnitura la un fel de mancare principal.

Salata de iarna cu varza si germeni

Ingrediente

– 50 g germeni de lucerna

– 30 g germeni de creson

– 100 g varza rosie

– 100 g varza alba

– 1 morcov

– un praf de sare

– 3 linguri otet balsamic sau zeama de la o lamaie, proaspat stoarsa

– 3 linguri ulei de masline extravirgin

– piper rosu macinat (dupa gust)

Preparare

Tocat marunt varza rosie impreuna cu cea alba. Curatati morcovul si dati-l pe razatoare. Puneti totul intr-un wok si caliti-le usor. Adaugati germenii si opriti focul. Amestecati usor, dupa care adaugati dressingul din otet sau lamaie si ulei. Se adauga sare si un praf de piper, dupa gust. Poate fi consumata ca atare.

Pesto din germeni de busuioc

Ingrediente

– 50 g germeni de busuioc

– 100 g frunze verzi de busuioc

– 10 g muguri de pin

– 10 g miez de nuca

– un praf de sare

– 1 lingura ulei de masline extravirgin

– un praf de piper

Preparare

Puneti toate ingredientele intr-un mixersi tocati-le. Se poate folosi in acelasi mod ca si un pesto obisnuit facut doar din frunze de busuioc, adaugat la paste de exemplu, fiind insa mult mai gustos decat acesta.

Promit ca o sa mai inventez si sa experimentez si alte retete. Daca te intereseaza subiectul, te rog sa dai like si chiar share. Multumesc!